Ψάρεμα

Η Κάλυμνος είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως το «Νησί των Σφουγγαράδων». Οι παλιοί σφουγγαράδες έπιαναν στα χέρια τους τη «σκανταλόπετρα», μια πέτρα που τους βοήθησε να βουτήξουν γρηγορότερα λόγω του βάρους της, αλλά είχε και άλλες χρήσεις όπως τη χρήση της ως πλοηγό διαδρομής και το ανέβασμα ή μείωση του ρυθμού της κατάδυσης. Οι δύτες σήμερα διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν μια ασφαλή κατάδυση. Ωστόσο, για να κρατηθεί ζωντανή την ιστορία του τόπου, διοργανώνονται εκδηλώσεις κάθε χρόνο για να επιδειχθεί αυτός ο τρόπος κατάδυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κάλυμνος διαθέτει τη μοναδική πιστοποιημένη Σχολή Εκπαίδευσης Καταδύσεων, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και παρέχει κρατική πιστοποίηση μετά από αυστηρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί και να αναχωρήσετε με μια μοναδική στη ζωή σας περιπέτεια με ψαροκάικο.

Οι αλιευτικές δυνατότητες στο ελληνικό νησί της Κάλυμνου δεν σταματούν εδώ. Μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί και να αναχωρήσετε με μια μοναδική στη ζωή σας περιπέτεια με ψαροκάικο. Θα μάθετε για τις παραδοσιακές τεχνικές ψαρέματος, θα εξοικειωθείτε με τους υδάτινους βιότοπους του νησιού και θα συνειδητοποιήσετε την ανάγκη διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Θα δείτε επίσης μαγευτικές παραλίες και περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες με άλλο τρόπο. Επιπλέον, θα ενθουσιαστείτε με την εμπειρία του ψαρέματος. Θα εξοικειωθείτε με τις μεθόδους ψαρέματος, θα μάθετε για διάφορες μορφές του και θα κολλήσετε σε κάθε λέξη του ψαρά καθώς σας λέει ιστορίες για καταιγίδες και ψάρεμα. Αυτή η εμπειρία παρέχεται μέσω μιας ξενάγησης στο καΐκι ή στο σκάφος από τον έμπειρο ψαρά του νησιού.