Πεζοπορία

Στο παρελθόν, οι κάτοικοι της Καλύμνου αναγκάζονταν να περνούν από ορεινά μονοπάτια κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να αποφύγουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα. Αυτές οι διαδρομές έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα και είναι ιδανικές για πεζοπορία θαυμάζοντας την εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Υπάρχουν πάνω από 210 πεζοπορικά μονοπάτια, πολλά από τα οποία έχουν σήμανση στην αρχή και στο τέλος της πεζοπορίας. Εάν είστε αρχάριος, μπορείτε να ξεκινήσετε με τις απλές διαδρομές που είναι επαρκείς. Για παράδειγμα, ακολουθήστε το δρόμο από το χωριό Αργινώντα σε ένα εύκολο μονοπάτι 7 χιλιομέτρων, μυρίστε τις υπέροχες μυρωδιές των βοτάνων και του θυμαριού, συναντήστε ζώα της εξοχής και απολαύστε αυτό το εκπληκτικό χρώμα, το βαθύ μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού, μέχρι να φτάσετε στο χωριό Βαθύ.

Ακολουθήστε τον δρόμο από τον Αργινώντα σε ένα εύκολο μονοπάτι 7 χιλιομέτρων, μυρίστε τις υπέροχες μυρωδιές από βότανα και θυμάρι, γνωρίστε ζώα της εξοχής και απολαύστε αυτό το εκπληκτικό χρώμα, το βαθύ μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού, μέχρι να φτάσετε στο το χωριό Βαθύ.

Εκτός από την πεζοπορία, οι επισκέπτες της Καλύμνου μπορούν να απολαύσουν την ορεινή ποδηλασία. Για αυτό το είδος περιπέτειας, υπάρχουν αρκετές χωμάτινες και ασφαλτοστρωμένες διαδρομές προσβάσιμες. Οι αρχάριοι ποδηλάτες μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή από το χωριό Εμπορειό προς το βορειοδυτικό σημείο του νησιού, όπου μπορούν να θαυμάσουν το πανόραμα και το παρακείμενο νησί της Λέρου. Μπορεί να κολυμπήσετε στην απομονωμένη παραλία και να αισθανθείτε πραγματικά σαν ναυάγοι. Οι πιο έμπειροι ποδηλάτες μπορούν να εξερευνήσουν τη διαδρομή που ξεκινά από την Πόθια (πρωτεύουσα) και καταλήγει στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης και τέλος στο σπήλαιο της Κεφάλας με εκπληκτική θέα.