Κατάδυση

Οι καταδύσεις στο ελληνικό νησί της Κάλυμνου είναι επίσης ένας συναρπαστικός λόγος επίσκεψης. Οι καταδύσεις γίνονται κυρίως σε θαλάσσια σπήλαια, υπάρχουν πολλά στο νησί, με άφθονη θαλάσσια ζωή και άγνωστο θησαυρό που δεν έχει επηρεαστεί από τον τεράστιο αριθμό επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, όλοι μπορούν να εξερευνήσουν ναυάγια, να «χαθούν» στον λαβύρινθο της Τελένδου, να περιπλανηθούν σε αυτό το σύμπλεγμα βράχων, μικρών υφάλων και φαραγγιών και να «κρυφτούν» σε σπηλιές, ανακαλύπτοντας κινούμενα αλλά και μη κινούμενα πλάσματα του βυθού, όπως πολύχρωμα σφουγγάρια, κοράλλια, φύκια, χταπόδια, αχινούς, αστερίες και πολλά άλλα. Αυτές οι ανακαλύψεις θα σας βοηθήσουν να μάθετε για την ιστορία του νησιού. Είμαστε σίγουροι ότι η πρώτη σας κατάδυση θα σας μείνει αξέχαστη και αρκετά ευχάριστη λόγω του πλούτου που θα ανακαλύψετε. Οι φίλοι του είδους μπορούν να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Καταδύσεων που πραγματοποιείται στο νησί και να απολαύσουν τα προγράμματα αυτόνομης κατάδυσης.

Οι καταδύσεις γίνονται κυρίως σε θαλάσσια σπήλαια, υπάρχουν πολλά στο νησί, με άφθονη θαλάσσια ζωή και άγνωστο θησαυρό που δεν έχει επηρεαστεί από τον τεράστιο αριθμό επισκεπτών.

Για λόγους ασφαλείας, οι δύτες θα πρέπει να καταδύονται στον βυθό της θάλασσας μόνο εάν συνοδεύονται από ικανό προσωπικό που είναι εξοικειωμένο με την περιοχή. Ως αποτέλεσμα, το νησί διαθέτει τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές σχολές καταδύσεων που παρέχουν ασφάλεια και σωστές οδηγίες κατά την κατάδυση. Στα σχολεία στεγάζονται εκπαιδευτές, κατάλληλη υποδομή και απαραίτητος εξοπλισμός, όπως μάσκες, ειδικά ρούχα και φιάλες οξυγόνου.