Ορειβασία

Η αναρρίχηση στην Κάλυμνο είναι μια μοναδική εναλλακτική τουριστική εμπειρία. Η προέλευσή της μπορεί να εντοπιστεί στο 1996, όταν ένας Ιταλός ορειβάτης γοητεύτηκε από τη μοναδικότητα των βράχων του νησιού. Χωρίς δισταγμό ξεκίνησε η κατασκευή 24 δομημένων αναρριχητικών πεδίων σε ένα μόνο χρόνο. Πλέον, η Κάλυμνος έχει πάνω από 80 πεδία αναρρίχησης και 3700 διαδρομές αναρρίχησης και είναι γνωστή ως ο δεύτερος καλύτερος προορισμός του κόσμου, συνδυάζοντας βουνά φιλικά προς την αναρρίχηση, εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο και τα αρώματα των φυτών της. Όχι μόνο αυτό, αλλά με την επίσκεψή σας, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε νέες διαδρομές σε αυτούς τους πανύψηλους βράχους που δεν έχουν ακόμη βρεθεί, με τη βοήθεια ειδικών ομάδων του είδους. Μικρές ομάδες ορειβατών που γνωρίζουν τις διαδρομές και την περιοχή, θα σας βοηθήσουν στην ατελείωτη αναζήτησή σας για διαμάντια της αναρρίχησης. Υπάρχουν ειδικοί χώροι για να μάθουν οι νεότεροι πώς να σκαρφαλώνουν.

Τώρα, η Κάλυμνος έχει πάνω από 80 αναρριχητικά πεδία και 2500 αναρριχητικές διαδρομές και εξελίσσεται ως ο δεύτερος καλύτερος προορισμός του κόσμου, συνδυάζοντας βουνά φιλικά προς την αναρρίχηση, εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο και τα αρώματα των φυτών της.

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται το παγκοσμίου φήμης αναρριχητικό φεστιβάλ, προσελκύοντας ορειβάτες από όλο τον κόσμο. Οι θαυμαστές του μπορούν να επικοινωνήσουν με παγκοσμίου φήμης αθλητές του είδους, να απολαύσουν τις προγραμματισμένες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά φαγητά. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή του φεστιβάλ και ορειβατικά πεδία που προσφέρουν υπέροχη φιλοξενία. Οι τοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών αναλαμβάνουν τη μεταφορά τους από και προς τις περιοχές αναρρίχησης.

Παρά τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που την επιλέγουν, η Κάλυμνος παραμένει ένας ήρεμος, παραδοσιακός και ανεξερεύνητος προορισμός που παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας στους ορειβάτες και τις οικογένειές τους. Τέλος, για να πάρετε μια γεύση από τη γαλήνη της Καλύμνου, μια ιδανική μέρα θα μπορούσε να ξεκινήσει με το αγαπημένο σας σπορ, το μεσημέρι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις κοντινές παραλίες και να το συνοψίσετε με νόστιμα πιάτα που προσφέρουν οι τοπικές ταβέρνες. Πιείτε έναν καφέ ή ένα ποτό σε ένα από τα γειτονικά καφέ ή μπαρ και απολαύστε τη θέα στη θάλασσα ακριβώς στα πόδια σας.