Γαστρονομία

Ο γαστρονομικός πλούτος της Καλύμνου προσφέρει στους επισκέπτες παραδοσιακές και έντονες γεύσεις στον ουρανίσκο τους. Οι ντόπιοι ψαράδες προμηθεύουν φρέσκο ​​ψάρι σε όλες τις ψαροταβέρνες. Πέρα από τους υπέροχους θαλασσινούς θησαυρούς, η κουζίνα της Καλύμνου έχει δώσει στα πιάτα της μοναδικά ονόματα. Δοκιμάστε την παραδοσιακή σαλάτα «μυρμιζέλι» και απολαύστε τα παραδοσιακά «φύλλα» (λαχανοντολμάδες και ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα μαζί). Οι λάτρεις των θαλασσινών θα απολαύσουν το «σπινιάλο», που είναι μια τεχνική για να κρατάτε τη φούσκα στο θαλασσινό νερό, καθώς και τους καταπληκτικούς χταποδοκεφτέδες με έντονη γεύση χταποδιού στο στόμα σας που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Αν έχετε την τύχη να επισκεφτείτε το νησί το Πάσχα, θα μπορείτε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό μουούρι (κατσίκι γεμιστό με ρύζι και συκωτάκια, ψημένο σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο). Αυτό το παραδοσιακό φαγητό, καθώς και όλα τα εδέσματα του νησιού, διατίθενται όλο το χρόνο από τις παραδοσιακές ταβέρνες, που είναι διάσπαρτες στα χωριά του νησιού, με τις περισσότερες ταβέρνες και εστιατόρια να βρίσκονται στην πρωτεύουσα Πόθια και στην τουριστική περιοχή Μασούρι.

Ο γαστρονομικός πλούτος της Καλύμνου προσφέρει στους επισκέπτες παραδοσιακές και έντονες γεύσεις στον ουρανίσκο τους.

Εκτός από αλμυρά πιάτα, η Κάλυμνος μπορεί να σας προσφέρει και γλυκές λιχουδιές. Δεν θα φύγετε από το νησί χωρίς να γευτείτε το θυμαρίσιο μέλι Καλύμνου, το οποίο σερβίρεται πάνω στις νόστιμες «γύριστες» (σαν τηγανίτες). Προμηθευτείτε τα υπέροχα γλυκά από τις ντόπιες νοικοκυρές και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο με το τραγανό φύλλο και τη μυρωδιά του πορτοκαλιού από το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο στην πρωτεύουσα της Καλύμνου, την Πόθια.